deryayla

MANTARLI SPAGETTİ

Posted on: Eylül 3, 2011

Tüm dost ve kardeşlerime kucak dolusu sımsıcak sevgilerimi gönderiyor sağlık ve güzelliklerle dolu günler diliyorum.Makarnanın her halini severek yediğimden bahsetmişimdir tabii mantara olan aşkımdanda:)))Çok sık yapmama rağmen yayınlamamışım arada arşiv karıştırmak çok faydalı tecrübeyle sabittir…
MALZEMELER
1 paket spagetti
200 gr.kültür mantarı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
3 diş sarmısak
1 adet sivri biber
Tuz
Ayçiçek yağı
Tavuk suyu veya bulyon
Üstü için ince kıyılmış maydanoz ve bir tutam rende kaşar peyniri
YAPILIŞI
-Spagettimizi tuzlu ve bulyonlu suda haşlıyoruz.Ben hep 12 dakika haşlarım.
-Bu arada sos için mantarlar ince ince kıyılır ve tavada ayçiçek yağıyla sotelenir.
-Kuru soğan piyazlık olarak dpğranır sarmısaklar dövülür ve mantara eklenip karıştırılır.
-Biber ince ince doğranıp tavaya ilave edilir.
-Domatesler ufak küpler halinde doğranıp tavaya ilave edilir.
-Tuz ve karabiber eklenir yumuşayana kadar pişirilir.
-Spagetti süzülüp sos üstüne dökülür ve karıştırılır.
-Tabağa alınınca kenarlarına kıyılmış maydanoz üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpilip servis yapılır.
AFİYET OLSUN…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 131,521 hits

En Fazla Tıklananlar

  • Hiçbiri
%d blogcu bunu beğendi: